WordPress kotisivut - hinta, miten tehdä ja parhaat vinkit

WordPress kotisivut - hinta, miten tehdä ja parhaat vinkit

WordPress kotisivut ovat ylivoimaisesti internetin yleisimpiä sivustoja. W3Techsin mukaan, jopa 43% internetin kotisivuista on WordPress kotisivuja. Tässä artikkelissa käydään läpi miksi niin moni valitsee WordPress kotisivut yrityksensä internet -julkisivuksi.

wordpress kotisivut suosio

WordPress kotisivujen hinta

Yleisin kysymys WordPress kotisivuihin liittyy tietysti hintaan. Paljonko WordPress kotisivut maksaa? WordPress itsessään on ilmainen, koska kyseessä on avoimen lähdekoodin projekti. Joten kuka tahansa voi ladata WordPressin ja muokata sitä kuten haluaa. Tämä on jo itsessään todella suuri syy sille, miksi WordPress on saavuttanut näin laajan suosion. Kuka tahansa voi siis käytännössä tehdä omat WordPress kotisivut täysin ilmaiseksi. Toki kotisivujen teko vaatii jonkin verran uusien asioiden opiskelua ja riippuen siitä miten tuttu paikka internet on, voi oppimiskäyrä olla jyrkkä. WordPressin kehittäjät ovat kuitenkin tehneet monia asioita jo pitkään oikein, miksi niin moni käyttää heidän tuotettaan omien sivujensa pohjana. Käymme WordPressin eri ominaisuuksia läpi alempana.

Mitä maksaa WordPress kotisivut ammattilaiselta?

Tähän kysymykseen on yhtä helppo vastata kuin siihen, että mitä talo maksaa tai mitä auto maksaa. Kyse on siitä, millainen kotisivut tarvitaan. Olen nähnyt kilpailijoita, jotka ovat myyneet WordPress kotisivuja alle 400€ paketti -hintaan. Valitettavasti nämä sivut ovat yleensä massatuotettuja, huonojen tapojen mukaisesti kasattuja ja laadullisesti ala-arvoisia. Kuitenkin asiakkaana määrität budjettisi ja 400€ saa 400€ kotisivut.

Kotisivuja tuottava yritys, jolla on paljon kokemusta sivujen tuottamisesta on varmasti optimoinut projektien hallinnan ja sivujen toteuttamisen siten, että kotisivujen tuottaminen on kustannustehokasta. Yksinkertaiset info-sivut eli käyntikorttina toimivat staattiset sivut ovat keskimäärin 600€-1200€ luokkaa.

Kun ostat kotisivut ammattilaiselta, maksat heidän ajasta rakentaa kotisivut ja heidän ammattitaidosta. Internet on jatkuvasti muuttuva paikka ja kotisivuja rakentava yritys tulee pysyä tekniikan aallon harjalla jatkuvasti. Tämä itsessään on todella arvokasta tietoa, jolla voidaan saavuttaa merkittävä etu kilpailijoihin.

Lue laajempi ja kattavampi artikkelimme WordPress kotisivujen hinnoista!

Esimerkkihinnasto kotisivujen hinnoista:

HUOM! Esimerkkihinnasto ei ole kenenkään toimijan todellinen hinnasto. Sen on tarkoitus antaa hieman osviittaa siitä, minkä hintaisia kotisivut ovat. Saadaksesi tarkan hinnan kotisivujen toteuttamisesta. Pyydä tarjousta palveluntarjoajalta! Voit myös halutessasi kokeilla meidän tarjouslaskuria.

Esimerkkihinnasto ei myöskään sisällä mitään seuraavista palveluista: Räätälöity teema, hakukoneoptimointi, nopeusoptimointi, valokuvaus, logon luonti.

Sivuston kuvaus Hintahaarukka
Käyntikorttisivu
 • Staattinen sivusto ilman useasti muuttuvia elementtejä
 • 1-3 alasivua, useasti ns. One-Pager -tyylinen sivu
 • Esittely ja yhteystiedot lyhyesti muutamalla valokuvalla
 • Yhteydenottolomake
600-1000€
Kotisivut PK-yritykselle
 • Pääosin staattinen sivusto, jossa esimerkiksi tapahtumakalenteri tai ajankohtaista -osio.
 • 4-7 alasivua, joissa esimerkiksi sivut: "Palvelut", "Esittely", "Yhteystiedot", "Etusivu" ja "Ajankohtaista".
 • Yhteydenottolomake tai/ja tarjouslomake
 • Kaksikielinen sivusto
1100-2000€
Verkkokauppa
 • Verkkokauppa, jossa keskimäärin 50 myytävää tuotetta.
 • Posti ja Matkahuolto integraatio
 • Maksupalvelu esim. Paytrail tai Visma Pay
 • Sähköpostien välityspalvelu
 • Useita eri tuotekategorioita
 • WooCommerce pohja
1300-3000€

Miksi niin moni valitsee WordPressin?

WordPress itsessään on sisällönhallintajärjestelmä. Sillä on helppo luoda, päivittää ja ylläpitää kotisivujen sisältöä, kuten sivuja kuvia ja artikkeleita. WordPress oli pitkä aika sitten blogi -alusta, mutta on kehittynyt siitä valtavan paljon.

Ohjelmiston ydin on helposti laajennettavissa, jonka ansiosta yhteisö WordPressin ympärillä on valtava. Lisäosat ja teemat sallivat lähes minkälaisen kotisivun rakentamisen. Lisäosien avulla WordPress kotisivut laajenevat aina pienestä verkkokaupasta valtaviin dynaamisiin kokonaisuuksiin. Valmisteemoilla ulkoasu muokataan tyylikkääksi helposti.

WordPress on tänä päivänä jo todella lähellä helppokäyttöistä kotisivukonetta, mutta sen laajennettavuus on lähes rajaton osaavissa käsissä. Perus sivusto rakentuu nopeasti valmiilla pohjilla, mutta kuitenkin joka ikinen pikseli voidaan muokata juuri kuten se halutaan.

WordPress lisäosat

Lisäosilla tarkoitetaan asennettavia lisäominaisuuksia. WordPressin lisäosa -valikon kautta on helppo asentaa lisäosia, joilla laajennetaan tarpeiden mukaan kotisivujen ominaisuuksia.

Lisäosia on ilmaisia ja maksullisia. Lisäosia kehittää kolmannet osapuolet ja useasti nämä tahot ovat yrityksiä, jotka ovat perustaneet oman liiketoimintansa pelkästään WordPress -lisäosien myymiseen. Pelkästään tämä kertoo jo WordPressin suosiosta!

Hakukoneoptimointi -lisäosat

WordPress on jo itsessään melko hyvin hakukoneoptimoitu alusta, mutta hakukoneoptimointia voi aina parantaa lisäosan avulla. Lisäosat eivät itsessään vielä paranna hakukoneoptimointia, mutta tarjoaa mittavan työkalupakin eri asetusten muokkaamiseen.

Hyvä hakukoneoptimointi -lisäosa on esimerkiksi SEOPress, josta löytyy ilmainen ja maksullinen versio.

Lue meidän yksi suomen suosituimmista WordPress Hakukoneoptimointi -blogi artikkeleista.

WordPress WooCommerce verkkokauppa

Lisäosat WordPressin saattavat olla kokonaisuutena todella merkittäviä ja muuttaa täysin sivuston toimivuuden. Tästä hyvä esimerkki on WooCommerce -lisäosa, joka muuttaa WordPress sivusi verkkokaupaksi käden käänteessä.

WooCommercea voi myös jatkaa lisäosilla. Eli laajennettavuus on lähes rajaton. Suomalaisilla maksunvälityspalveluilla on myös täysin valmiit lisäosat WooCommerceen, joten verkkokaupan toteutus suomalaisille on kustannustehokasta. Toki säätämistä ja asetuksia on paljon, mutta sekään ei ole mahdotonta.

Kurssialusta WordPress kotisivujen yhteydessä

Oletko haaveillut aloittavasi kurssialustaa? Se onnistuu myös WordPressiin kehitettyjen lisäosien avulla. Esimerkiksi WP Courseware -lisäosa toimii tähän todella hyvin. Tähän lisäosaan on myös saatavilla WooCommerce -laajennus, joten voit esimerkiksi hyödyntää suomalaisia maksunvälittäjiä kurssien myyntiin.

WordPress teemat

WordPress kotisivujen ulkoasu muodostuu teemasta. WordPressiin on saatavilla mittava määrä erilaisia teemoja, joilla saa luotua suhteellisen helposti todella komeita kokonaisuuksia. Valmiit teemat voivat olla ilmaisia tai maksullisia ja ne saadaan ladattua suoraan WordPressin hallintapaneelin kautta.

Teemojen hallinta saattaa olla hieman haasteellista ja valmiiden teemojen muokkaaminen ei ole aina ihan itsestään selvää. Tähän on kuitenkin jo vaikka kuinka monta erilaista ratkaisua. Esimerkiksi teeman rakentajat tai sivun rakentaja -lisäosat. Näistä tunnetuimpia ovat esimerkiksi Elementor tai Oxygen Builder.

Elementorin avulla voidaan muokata koko sivuston kokonaisuutta hyvin helppokäyttöisellä visuaalisella editorilla. Raahaat palikat paikalleen ja sivusto on valmis. Toki, Elementorilla rakennetut kotisivut alkavat olla jo aika tunnistettavia yhtäläisyyksien takia. Jos haluaa vaikuttaa ammattimaiselta, tarvii Elementorin vakioasetuksia muokata paljon.

Oxygen Builder on sivun rakentaja, joka on kehitetty jo kehittyneemmille kotisivujen kehittäjille. Oxygen Builderista löytyy meiltäkin esittely täältä. Myös tämä sivu mitä luet on kehitetty Oxygen Builderin avulla.

Laaja yhteisö ja mittava määrä oppaita

WordPress -yhteisö on valtava ja lähes joka ikiseen ongelmaan löytyy suhteellisen helposti vastaus. Ainut haaste on tiedon löytäminen hakukoneen kautta oikeilla hakusanoilla. Myös tämä blogi sisältää paljon WordPress kotisivuihin liittyviä oppaita ja ohjeita täysin ilmaiseksi. On helppo valita alusta, johon löytää käyttöapua joka ikisen kulman takaa!

WordPress kotisivujen teko

WordPress kotisivujen teko on yksinkertaisimmillaan suhteellisen helppoa tänä päivänä. Simppelit sivut hyvin pelkistetyllä ulkoasulla onnistuu muutaman oppaan avulla. Toki pieni tausta tietokoneiden käytöstä taustalla auttaa paljon.

Laajempien sivukokonaisuuksien toteutus voikin sitten olla jo haastavaa. Kaikki tosin on mahdollista ja kuten todettu, oppaita löytyy joka lähtöön helposti. Ainut asia, joka sinun tulee hyväksyä on se, että oppimiseen kuluu aikaa.

WordPress kotisivujen toteutukseen tarvitset muutamia asioita, jotta sivujen julkaisu onnistuu. Kotisivut tarvitsevat palvelintilan ja osoitteen toimiakseen. Lue meidän blogiartikkeli aiheesta: Kuinka rakentaa omat verkkosivut.

WordPress.org vs WordPress.com

Näitä kahta ei tule sekoittaa keskenään! Tässä artikkelissa puhutaan yksinomaan vain WordPress.org -sivun kautta ladattavasta avoimen lähdekoodin WordPress -tuotteesta. WordPress.com on palvelu, jossa WordPress on valmiiksi asennettu palvelimelle ja koko käyttökokemus on rajattu. WordPress.com on ikään kuin WordPress palveluna kun taas WordPress.org on ilmainen paikka ladata WordPress ohjelmisto. WordPress.org kautta ladattu ohjelmisto tosin tulee sitten vielä siirtää omalle palvelimelle ja siihen tulee liittää domain, mutta WordPress.org on se mistä lähes kaikki informaatio internetissä on kun puhutaan WordPressistä.

WordPress.com on tietenkin vaihtoehto, mutta jotta saat esimerkiksi asennettua lisäosia tuon palvelun kautta, tulee teidän maksaa palvelusta vähintään 15€/kk. Myöskään omaa domainia ei saa liitettyä ilman maksullista palvelua.

Moderneissa webhotelleissa on käytännössä kaikissa jo yhden klikkauksen WordPress asennus. Tämän ansiosta WordPress sivujen käyttöönotto on todella helppoa. Valitset tilausta tehdessä itsellesi domainin, tilaat ja maksun jälkeen saatkin jo tunnukset. Kirjaudut sisään webhotelliin ja asennat WordPressin. Nopeimmillaan sinulla on vain muutaman minuutin jälkeen jo valmis WordPress kotisivu asennus, jota pääset muokkaamaan. Tutustu esimerkiksi meidän edulliseen webhotelliin.

WordPress kotisivut ei ole teille oikea valinta jos...

Vaikka WordPress kotisivut taipuvat lähes jokaiseen käyttötarkoitukseen, niin on myös tilanteita, jossa jokin muu alusta on parempi. Eikä WordPress ole välttämättä aina se paras valinta kaikkeen vaikka sillä voisikin toteuttaa jonkin tietyn sivuston.

Vaikka WooCommerce on yksi käytetyimmistä ja parhaista verkkokauppa -alustoista, voi esimerkiksi Shopifyn helppous tarjota paremman vaihtoehdon teille. WooCommerce saattaa vaatia paljon aikaa käyttöönottoa varten, mutta Shopify on lähes heti käyttövalmis.

Myöskin, jos esimerkiksi myytte digitaalisia palveluita, kuten SaaS -palveluita, ei WordPress yleensä taivu tähän parhaiten. Kun kyseessä on palvelu, jossa jokaisella käyttäjällä on uniikki näkymä tai asiakasportaalin tyylinen sivusto, niin WordPress ei ole hyvä ratkaisu. Mitä uniikimpi ja erikoisempi toteutus, sitä todennäköisemmin tarvitsette täysin räätälöidyn ratkaisun toteutuksen.

WordPress kotisivujen ylläpito

WordPress kotisivujen ylläpito

Kuten mikä tahansa tietotekninen laite tänä päivänä, vaatii myös kotisivut päivittämistä. WordPress kotisivuja ei voi vain unohtaa olemaan vaan niistä on pidettävä huolta. WordPress -alustaan ja sen lisäosiin tulee jatkuvasti päivityksiä, jotka parantavat sivuston toimivuutta ja tietoturvaa. Valtaosa päivityksistä liittyykin tietoturvapaikkauksiin. On siis erittäin tärkeää hoitaa päivitykset ajallaan.

WordPress on yleisin kotisivualusta, mutta myös hyökätyin. Automaattisia tunkeutumisyrityksiä tehdään todella mittavia määriä kokoajan. Olisi naiivia ajatelella, että "ei meidän sivua kohtaan kukaan hyökkää". Hyökkääjä ei olekaan ihminen lähes koskaan, vaan botti. Botit etsivät jo tiedossa olevia haavoittuvuuksia sivustoilta ja jos sivustoa ei ole paikattu, pääsee botti tunkeutumaan sivustolle. Monesti näissä hyökkäyksissä ujutetaan haittakoodia sivustolle, joka esimerkiksi näyttää haitallisia roskamainoksia teidän omien tilalla. Haittaohjelmilla voidaaan tehdä mittavia määriä tuhoa sivustolla.

Ylläpito voidaan myös ulkoistaa. Vaikka olisit itse rakentanut unelmiesi sivuston, voit palkata erikoistuneen yrityksen ylläpitämään sivuja, jotta voitte itse keskittyä muuhun. Tutustu meidän WordPress ylläpito palveluun.

Miksi me valitsimme WordPressin?

Olemme erikoistuneet WordPress kotisivujen kehittämiseen ja WordPress -lisäpalveluiden tuottamiseen. Kehitämme jatkuvasti WordPress optimoitua webhotellia ja WordPress Pilvi -alustaa. Olemme tuottaneet WordPress palveluita jo yli 10 vuoden kokemuksella. Tässä ajassa WordPress on kehittynyt merkittävästi ja olemme itse joutuneet jatkuvasti ylläpitämään korkeaa osaamistasoa. Potentiaali toteuttaa hyvin laaja määrä erilaisia palveluita WordPressin avulla on huima.