Miksi hankkia verkkosivut yritykselle? - 5 tärkeää syytä.

Miksi hankkia verkkosivut yritykselle? - 5 tärkeää syytä.

Miksi meidän tulisi hankkia verkkosivut yrityksellemme?

Digitalisaation aikakautena jokaisen yrityksen tulisi panostaa näkyvyyteensä verkossa. Yhä useampi suomalainen etsii tietoa verkosta. Vuonna 2018 internetiä käytti 16–89-vuotiaista suomalaisista 89 prosenttia ja 76 prosenttia monta kertaa päivässä. Yleisimmin internetiä käytetään matkapuhelimella, 75 prosenttia väestöstä. Neljännes oli ostanut jotain internetistä matkapuhelimella. On siis todella tärkeää pitää yrityksen verkkosivut ajan tasalla ja mobiiliystävällisinä. Useimmat perustelevat verkkosivujen puuttumista sillä, että ne ovat liian kalliita, tai niitä ei tarvitse, koska asiakkaita riittää jo. Tämä ei kuitenkaan ole oikea tapa ajatella. Sijoitus hyviin kotisivuihin kasvattaa yrityksen myyntiä merkittävästi, sillä ne ohjaavat asiakkaasi oikeaan paikkaan. Esimerkin kautta kotisivujen tärkäys on helppo ymmärtää. Jos olet esimerkiksi ravintola-alan yrittäjä ja sinulla on ravintola Kotkassa. Paikkakunnalle sattuu joku vieraalta paikkakunnalta - miten hän löytää sinun ravintolan? Lähtökohtaisesti Googlettamalla!

1. Asiakas etsii tietoa hakukoneiden kautta

Mikäli sinun ravintolaa ei löydy Googlen hakutuloksisa hakutermillä "ravintola kotka" niin tämä asiakas ei sinun luokse löydä. On toki monia keinoja saada yrityksesi näkymään Googlen hakutuloksissa, mutta tärkein on saada asiakas avaamaan sinun yrityksen kotisvut, jossa on ravintolan menu, hinnasto ja osoite. Tässä kohtaa asiakas on löytänyt ja kiinnostunut ravintolastasi. On siis tärkeää, että yrityksesi tiedot löytyvät ensimmäisten hakutulosten joukosta. Mikäli sinulla ei ole verkkosivuja, asiakas voi hyvinkin klikata kilpailevan yrityksen sivuille ja näin häviät asiakkaan kipailevalle yritykselle. Tänäpäivänä tämä pätee jokaiselle eri alalle. Puhelimen kanssa on mahdottoman helppo etsiä tietoa, ja se kuka hakutuloksista löytyy saa asiakkaan.

2. Hyvät verkkosivut toimivat asiakaspalvelijana

Hyvin rakennetuilta verkkosivuilta on helppo etsiä tietoa, joka nostaa todennäköisyyttä asiakkaan ostopäätöksen teolle. Sivut palvelevat kellon ympäri ja antavat asiakkaalle ensivaikutelman yrityksestäsi. Modernit verkkosivut tarjoavat paljon erilaisia erikoisominaisuuksia, joilla pystytään tarjoamaan asiakkaalle hyvin paljon palvelua jo ennen yhteydenottoa. Esimerkiksi Tuonetin hintalaskurilla asiakas pystyy selvittämään hinta-arvion omille verkkosivuilleen ilman, että hänen tarvitsee odotella vastausta esimerkiksi sähköpostiviestiinsä. Yhä useampi kivijalkayritys on myös siirtynyt nettiin verkkokaupan muodossa. Verkkokaupan hallinta ei ole tänä päivänä kovinkaan monimutkaista ja meidän avulla sen käyttämisen oppii nopeasti. Verkkosivut ohjaavat myös asiakkaan oikeaan paikkaan. Hyvin suunnitellut verkkosivut esittelevät yrityksesi ja kertoo asiakkaalle miksi ja minne heidän tulee mennä saadakseen palvelua.

3. Imago ja uskottavuus

Moderneilla verkkosivuilla osoitat yrityksesi olevan aktiivinen ja ammattimainen. On tärkeää pystyä tarjoamaan suora linkki kaikkiin yrityksesi tärkeisiin tietoihin. Yritys, jolla ei ole verkkosivuja, ei ole samalla tavalla uskottava kuin kilpaileva yritys, jolla on modernit ja tyylikkäät verkkosivut. Hienot verkkosivut painuvat myös mieleen, ja asiakkaat palaavat katsomaan niitä useammin.

4. Miksi ostaa verkkosivut yritykselle sen perustamisen yhteydessä?

Nostat välittömästi yrityksesi uskottavuutta, ja oikein hakukoneoptimoidut sivut alkavat välittömästi kavuta hakutuloksissa ylöspäin. Näin nopeutat yrityksesi kasvua välittömästi. Samalla on hyvä muistaa, että haluamasi verkko-osoite voi joutua vääriin käsiin, ennen kuin kerkeät saamaan sen itsellesi. Hankiessasi sopivan verkkotunnuksen ja kotisivut yrityksellesi, pääset myös liittämään verkkotunnuksesi sähköpostiin. (Tee tämä esimerkiksi G Suite palvelulla) Kaikki tämä nostaa yrityksesi uskottavuutta valtavasi. Asiakkaat huomaavat välittömästi, että panostat yritykseesi.

5. Ostamalla verkkosivut yritykselle, nostat myös myyntiä

Vuonna 2018 netin kautta oli viimeisten kolmen kuukauden aikana ostanut tavaroita tai palveluita 47 prosenttia väestöstä. On siis selkeää, että palveluita ostetaan yhä enemmän verkon kautta. Mikäli yrityksesi ei kuitenkaan myy palveluita verkon kautta, on sinun panostettava entistä enemmän yrityksenne verkkosivuihin, jotta saat asiakkaan saapumaan paikanpäälle.

Verkkosivut yritykselle meiltä

Meidän kautta saat verkkosivut yritykselle näppärästi avaimet käteen -perjaattella. Saat meiltä suomalaisen .fi -verkkotunnuksen, webhotellin ja kotisivut kaikilla tarvittavilla ominaisuuksila. Tällä tavalla teidän ei tarvitse hajauttaa palveluitanne useammalle palveluntarjoajalle. Voitte siis itse keskittyä siihen mitä te teette parhaiten.

Lue myös artikkelimme siitä, miksi valita WordPress kotisivut yrityksellenne!