Sähköpostiosoitteet kotisivulle - @ vai (at)?

Sähköpostiosoitteet kotisivulle - @ vai (at)?

Sähköpostiosoitteen lisääminen kotisivuille

Sähköpostiosoitteen ilmoittaminen on olennainen osa kotisivujen yhteystietoja. Se mahdollistaa asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja muiden sidosryhmien saada yhteyttä yritykseen tai henkilöön helposti ja nopeasti. Kuitenkin on yleinen harhaluulo, että sähköpostiosoitteen kirjoittaminen muodossa "oma(at)osoite.fi" olisi parempi suojaamaan sähköpostiosoitetta roskapostilta ja haitallisilta boteilta. Tässä artikkelissa keskitymme siihen, miksi "[email protected]" on parempi vaihtoehto kotisivuillesi.

@ -merkki lisää käyttäjäystävällisyyttä

Kun pohdit, miten ilmoittaa sähköpostiosoitteesi kotisivuillasi, ensisijainen huomio tulisi kiinnittää käyttäjäystävällisyyteen. "[email protected]" -muotoinen sähköpostiosoite on selkeä, helposti ymmärrettävä ja ennen kaikkea käyttäjäystävällinen. "oma(at)osoite.fi" -muoto voi olla hämmentävä, etenkin vähemmän teknisesti orientoituneille käyttäjille. He saattavat olla epävarmoja siitä, miten osoite tulisi kirjoittaa sähköpostiohjelmaan tai ymmärtääkö se osoitteen oikein.

Oikein laitettuna sivulle, sitä voi klikata suoraan

Toinen tärkeä seikka on mukavuus. Kun sähköpostiosoite on kirjoitettu muodossa "[email protected]", käyttäjä voi yleensä klikata sitä suoraan ja siirtyä sähköpostiohjelmaansa lähettämään viestiä. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, eikä käyttäjän tarvitse manuaalisesti kopioida ja muokata osoitetta ennen viestin lähettämistä. Muistat vain lisätä "mailto:" -tekstin linkkiin, jossa sähköpostiosoitteesi on, jotta sitä voi klikata suoraan.

"(at)"-merkinnän heikko suojaus

Kenties tärkein argumentti "[email protected]" -muodon puolesta on, että "(at)"-merkinnän suojaus sähköpostiosoitetta haitallisilta boteilta on heikko ja suorastaan harhaanjohtava. Monet verkkosivujen omistajat uskovat, että muuttamalla "@" -merkin "(at)" -muotoon he suojaavat sähköpostiosoitettaan roskapostilta. Valitettavasti tämä ei ole totta.

Nykyiset bottiohjelmat ovat hyvin kehittyneitä ja pystyvät tunnistamaan erilaisia sähköpostiosoitteiden muotoiluja, mukaan lukien "(at)"-merkinnän. Ne skannaavat sivuja ja etsivät sähköpostiosoitteita, jotka on kirjoitettu eri tavoin, joten muodon muuttaminen ei ole tehokas suoja.

Turvallisemmat vaihtoehdot

Jos olet huolissasi sähköpostiosoitteesi suojaamisesta roskapostilta, on olemassa muita tehokkaampia keinoja sen sijaan, että muuttaisit osoitteen muotoa. Voit esimerkiksi lisätä yhteydenottolomakkeen sivustollesi, jolloin käyttäjien ei tarvitse nähdä sähköpostiosoitettasi lainkaan. Tämä suojaa sähköpostiasi tehokkaammin ja samalla säilyttää käyttäjäystävällisyyden ja mukavuuden.

Toinen vaihtoehto on käyttää sähköpostiosoitteen salausta, joka piilottaa osoitteen koodin sisällä ja näyttää sen vain, kun käyttäjä vie hiiren osoitteen päälle. Tämä voi olla tehokkaampi suojaamaan osoitetta roskapostilta, mutta saattaa heikentää hieman käyttäjäystävällisyyttä. Tähän löytyy esimerkiksi WordPress -lisäosa. Voit myös käyttää Cloudflarea suojana.

Kirjoita osoitteet @ -merkin kanssa!

Kun valitset, kuinka ilmoitat sähköpostiosoitteesi kotisivuillasi, on tärkeää ottaa huomioon käyttäjäystävällisyys ja mukavuus. "[email protected]" -muoto tarjoaa parhaan käyttäjäkokemuksen ja on helposti ymmärrettävä kaikille. Vaikka jotkut saattavat ajatella, että "(at)"-merkinnän käyttäminen tarjoaa suojaa roskapostilta, se ei todellisuudessa ole tehokas keino torjua ei-toivottuja viestejä. Sen sijaan kannattaa harkita yhteydenottolomakkeen käyttöä tai sähköpostiosoitteen salausta suojaamaan sähköpostiosoitettasi paremmin ja säilyttäen samalla hyvän käyttäjäkokemuksen.